Стадион "Ювентус": снимка, име, капацитет

Торино футболен клуб "Ювентус" е един от най-великите отбори в Италия и Европа. "Ювентус" - многократен шампион Италия. Екипът на няколко пъти е носител на Купата и Супер Купата на страната. Най-големите постижения на клуба, постигнати с игра на един прекрасен стадион в Торино, наречена "Деле Алпи". Нова арена е построена през 2011 г. - "Ювентус Арена".

Стадион

първия стадион "Ювентус"

Първата сцена, в която "Ювентус" започна своя път към славата е "Валентино парк". отборът е играл само един сезон в тази сцена. Освен това, в първата си година, "Ювентус", проведена домакинските си мачове и други стадион - "Цитаделата". След това, в рамките на едно десетилетие на клуба в Торино извършва на "Pyaza Дхарма".

Като се започне с 1909 и завършва през 1922 г., "Корсо Севастопол" е стадиона на "Ювентус" в Торино. След края на сезон 1921/22 turintsy-те години на преместен на "Корсо Marcilla", където играе до 1933. В този стадион, "Ювентус" постигна четири победи в италианския шампионат в един ред.

"стадион Комунале"

През 1934 г. в Италия се проведе Световното първенство на ФИФА. За световния шампионат, италианските власти решили да построят нов стадион в Торино. Тогава бе решено, че в края на арената на Световното първенство по футбол ще бъде домакински терен за "бианконерите".

Стадион

Име Ювентус стадион е "Бенито Мусолини", но след края на Втората световна война, на арената е получил друго име - "Стадио Комунале" и след това - ". Виторио Поцо" В този стадион, "Ювентус" е похарчил почти деветстотин мачове. През сезон 1963/64 "Виторио Поцо" се превърна в домакински терен за още един Торино клуб - "Торино". Арената е в състояние да побере 65,000 фенове. "Ювентус" Аз проведе домакински мача на стадиона за 57 години. През 1990 г. отборът се мести в северозападната част на Торино, където е построен още един стадион за "Зебра".

"Delle Alpi"

"Деле Алпи" е друг стадион, построен за мачовете от Световната купа. По това време на футболен футбол се състоя през 1990 г.. И това отново е решил, че след турнир стадиона ще бъде началната сцена на "Ювентус".

Стадион

Изпълнението й започна през 1988 г., и най-накрая пуснат в експлоатация на стадиона беше две години по-късно. Средствата за изграждането са били отпуснати от бюджета на града. През май 1990 г., в мача на откриването присъстваха двама играчи на клуба в Торино "Ювентус" и "Торино", за които е предназначена, на арената. Играта беше необичайно в това, че играчите играят в един обединен екип и своите съперници, направени от футболния клуб "Порт" от Португалия.

Конфликтът над цените и критика "Деле Алпи"

В средата на деветдесетте години е имало конфликт между клуба Торино и градските власти. Същността на спора е значително увеличение на цените на билетите.

Стадион

Конфликтът не бе решен бързо, а това е довело до факта, че в УЕФА Къп 1994/95, която е трябвало да се играе в "Деле Алпи", са били преместени в арена на "Сан Сиро" в Милано. След края на сезона 2002/04 "Ювентус" успя да купи обратно на стадиона от градските власти в Торино, те се плащат около тридесет милиона долара.

Капацитет "Деле Алпи" е около 70 хиляди зрители. Стадионът е с отлична акустика. Въпреки това, на арената все още е критикувана многократно. "Деле Алпи" - не само футбол, но и лекоатлетически стадион. Но всяка конкуренция атлетика се проведе в арената. А пътечки конструирани за спортисти предотвратени добра видимост поле.

Стадион

Край на ерата на "Деле Алпи"

Италия е подал молба за шампионата Евро-2012 в Европа. Но не можа да спечели конкурса, и получи правото да проведе турнира Полша и Украйна. Във връзка със загубата, градските власти решиха да отменят финансирането на реконструкцията "Деле Алпи".

През 2008 г. е взето решение да се построи нов стадион, "Ювентус" на място "Деле Алпи". През май 2009 г. старата е била разрушена. Но мачове си в старата арена "Бианконерите" спря да свири от 2006 г. насам.

Стадион

През 2002 г. градските власти прехвърлят освободени от Торино "Ювентус", "Стадио Олимпико". Тази сцена и да стане черно-бял дом от 2006 г. насам. Нов дом отбор стадион с капацитет 27,000 зрители.

победа "Delle Alpi"

За докато "Ювентус", проведена дома си мачове на "Деле Алпи", екипът успя да стане шампион седем пъти в Италия (две победи бяха отменени заради уредени мачове), който печели две Купата на Италия и четири Super Bowl.

Също така в "Деле Алпи" "Ювентус" донесе две чаши на УЕФА, една Суперкупа на УЕФА и един трофей в Шампионската лига. В средата на нула клуба е бил замесен в скандал, свързан с игрите с фиксиран резултат. В резултат на това "Ювентус" загуби трофея Серия А за сезона 2004/05 и 2005/06. И в началото на сезона 2006/07 отборът в Серия Б. Но това "Деле Алпи" вече не се разглеждат.

Стадион

"Ювентус стадион"

нов стадион, "Ювентус" е открит през 2011 г., е с капацитет от 41,000 седящи места. Името на арената - "Ювентус Арена" и цената - повече от сто милиона евро.

През 2008 г. на борда на директорите на клуба в Торино подписа договор с SPORTFIVE, според който компанията е поела ангажимент за изграждането на стадиона.

След като е взето решение да се построи нова арена, снимка на стадион "Ювентус" веднага започна да се разсейва в мрежата. Откриване на стадиона се проведе през септември 2011 година. Екипът на Торино не знаех, че горчивината на поражението в новата арена в Серия А през сезон 2016/17. И като се започне от сезон 2011/12, "старата дама" е носител на всички италианския шампионат, за довършителни работи в борбата за титлата преди време и с голямо мнозинство от най-близките си преследвачи.

Стадион

През сезон 2016/17 в полуфиналите на Шампионската лига дойде на стадиона, "Ювентус" в Барселона, който е считан за един от основните претенденти за победата в престижния турнир. Но "Ювентус" успя да спечели убедителна победа. И получената облага в дома стадиона, turintsam позволено да влезе на финала на турнира.

от "Ювентус Арена" на сезон 2013/14

В третия си сезон в новия стадион "Ювентус" може отново да спечели в Серия А. Въпреки това, през 2014 г. клубът е в очакване на едно голямо разочарование.

През пролетта на стадиона, "Ювентус" трябваше да мине през финала на Лига Европа. Това е първият финал на Европейския футболен турнир в новата арена "Бианконерите". И липсата на отговори на "Старата госпожа" в Шампионската лига направи "Ювентус" основният фаворит на конкурса. Клубът Торино завърши на трето място в групата на Шампионската лига и не успя да се класира за кръг за плейофите. Екипът е бил принуден да отиде на втората най-важна европейска турнира.

Стадион

След заминаването от феновете в Шампионската лига, "Ювентус" не е много разочарован. Всички в Италия са били уверени, че клубът ще бъде в състояние да достигне до дома окончателно за тях. И още в първия етап на конкурса получи turintsy достоен противник, който бе лесно победен. На два пъти той е бил пребит 2-0 турски "Трабзонспор". В 1/8 финала на тегленето, "Ювентус" играе с "Фиорентина", който е един от претендентите за титлата. И отново, "старата дама" е в състояние да победи противниците - 1-0 и 1-1.

В четвъртфиналите, "Ювентус" хванат "Олимпийски" от Лион. Италианците са били в състояние да спечели и в двете срещи. Първият мач завърши с резултат 2-1, а втората среща на "бианконерите" отбеляза минимално победа. Шокът от феновете, "старата дама" е потънал полуфинал дуел с португалския "Бенфика". "Орлите" спечелиха първия мач с 2-1 и без глава тегленето през втората минута остави "Ювентус" зад конкуренцията на крачка от финалите. Начало стадион "Ювентус" не може да чака за техните господари на решаващ мач от Лига Европа. В края на испанския "Севиля" спечели нарушителите, "Ювентус" 4-2 дузпи след 0-0 на срещата след 120 минути игрово време.